FAQ

 

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn kind aanmelden?

 

Als uw kind 4 jaar is mag het naar school. Aanmelden voor de school van uw eerste keuze mag zodra uw kind 3 jaar is geworden. Op de website van de gemeente Den Haag vindt u alle benodigde informatie rondom het maken van een keuze voor een school en de aanmeldingsprocedure. 

 

Op welke manier worden ouders bij school betrokken?

 

Inspraak van ouders wordt op de O.G. Heldringschool via de Medezeggenschapsraad (MR) georganiseerd. De MR van de O.G.Heldringschool bestaat momenteel uit 4 leerkrachten en 4 ouders. De MR vertegenwoordigt de mening van ouders en personeelsleden richting het schoolbestuur.ekst bij ouders betrokken. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Ouders'.

 

Mag ik zomaar mijn kind thuis houden?

 

Uw kind wordt op alle schooldagen op school verwacht. Mocht uw kind wegens ziekte niet aanwezig kunnen zijn, dient u uw kind ziek te melden via Schoudercom. Wilt u uw kind(eren) thuis houden om een andere reden, bijvoorbeeld een bruiloft of een begrafenis, dan dient u hiervoor een vrijstelling van schoolbezoek aan te vragen. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Vakanties en vrije dagen'.

 

Welke kosten zijn verbonden aan deze school?

Wij vragen een vrijwillige ouderbijdrage van € 35,00. Daarvan bekostigen we:

 

- educatieve uitjes

- leesboeken kinderboekenweek

- schoolreis

 

Ook de school vraagt van u als ouder een jaarlijkse vrijwillige bijdrage voor extra uitgaven. Deze bedraagt €125,-per kind. Hiermee worden o.a. activiteiten als schaatsen, skiën, culturele activiteiten en sporttoernooien bekostigd.

 

Nieuws

Elk kind in z’n kracht met HiRO schooljudo!

Zie hier de post op ons Instagram kanaal.

Schooljudo

HiRO is een methode voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen waarbij ervarend leren centraal staat. Het doel van HiRO is om een veilig klimaat te waarborgen, waarin een kind fouten mag maken, zich weet te uiten en waarin samenwerking met andere leerlingen goed verloopt.De oprichters van HiRO waren zelf ooit drukke jongetjes die door hun ouders op judo zijn gezet. Door de grote positieve impact die judo op hun leven had, besloten zij om de opgedane levenslessen om te zetten naar een programma dat kinderen verder helpt in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarin zijn belangrijke waarden vanuit judo zoals o.a. respect, discipline en weerbaarheid meegenomen als basis voor het programma HiRO met als motto: leren door te doen! En vooral met veel plezier.

 

Hoe werkt HiRO?
Een kind doet positieve leerervaringen op als er wordt voldaan aan een aantal voorwaarden, zoals positieve groepsvorming, een veilig pedagogisch klimaat en plezier. HiRO zorgt samen met de leerkracht voor dit fundament, zodat elk kind de juiste startpositie heeft om te leren.

Middels fysieke judolessen zorgt HiRO voor een multidisciplinaire aanpak die niet alleen kinderen, maar de hele klas in haar kracht zet. De lessen vormen de basis van zogeheten Skills4Life, vaardigheden die kinderen meekrijgen en waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.

Door het inzetten van HiRO wordt een groep een geheel. De kinderen leren samen door te ervaren. Ze leren grenzen te stellen en elkaars grenzen te respecteren, ze leren respect te hebben voor zichzelf en elkaar, te vertrouwen op zichzelf en de ander en ze leren om samen te werken.

Daarnaast krijgen kinderen energie van de fysieke lessen, werken zij onbewust aan doelen op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en stellen zij zich makkelijker open doordat er geen nadruk ligt op praten, maar meer op spelenderwijs leren.

 

Tips voor thuis
De komende tijd zullen we u op de hoogte houden met betrekking tot de waarden van HiRO zodat u hier thuis, indien gewenst, ook mee aan de slag kunt gaan.

Wij wensen alle kinderen onwijs veel plezier toe komend schooljaar!


P.s. HiRO betekent held in het Japans. Dat is ook ons doel, een klas waarin elk kind zich een held kan voelen.

17 decemberLees verder
De muren hebben oren

Inline image

 

Groep 8 doet mee aan “De muren hebben oren”, een bijzonder zesweeks project waarin geschiedenis, ontmoeting en verbinding centraal staan.

Onze leerlingen zijn gekoppeld aan een andere klas uit Den Haag, met een andere sociaal-culturele achtergrond. Samen ontdekken ze de verhalen die schuilgaan achter de gevels van onze stad.

Thema’s zoals arbeidsmigratie, vluchtelingen en de Tweede Wereldoorlog komen aan bod. De kinderen leren interviewtechnieken van een journalist, onderzoeken hun eigen geschiedenis en die van andere stadsgenoten, brengen een inspirerend bezoek aan het Nationaal Archief en werken toe naar een spraakmakende eindpresentatie.

 

Zie ook onze Insta post

26 novemberLees verder
Opening kinderboekenweek 2024

Vandaag openden wij op het plein de Kinderboekenweek met het thema “Lekker eigenwijs”. De komende week staat in het teken van lezen en voorlezen. We sluiten de kinderboekenweek af met een grote kinderboekenmarkt op 11 oktober. Kom je ook?

Kinderboekenweek 2024

Volg ons op instagram !

2 oktoberLees verder

Kalender

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren