FAQ

 

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn kind aanmelden?

 

Als uw kind 4 jaar is mag het naar school. Aanmelden voor de school van uw eerste keuze mag zodra uw kind 3 jaar is geworden. Op de website van de gemeente Den Haag vindt u alle benodigde informatie rondom het maken van een keuze voor een school en de aanmeldingsprocedure. 

 

Op welke manier worden ouders bij school betrokken?

 

Inspraak van ouders wordt op de O.G. Heldringschool via de Medezeggenschapsraad (MR) georganiseerd. De MR van de O.G.Heldringschool bestaat momenteel uit 4 leerkrachten en 4 ouders. De MR vertegenwoordigt de mening van ouders en personeelsleden richting het schoolbestuur.ekst bij ouders betrokken. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Ouders'.

 

Mag ik zomaar mijn kind thuis houden?

 

Uw kind wordt op alle schooldagen op school verwacht. Mocht uw kind wegens ziekte niet aanwezig kunnen zijn, dient u uw kind ziek te melden via Schoudercom. Wilt u uw kind(eren) thuis houden om een andere reden, bijvoorbeeld een bruiloft of een begrafenis, dan dient u hiervoor een vrijstelling van schoolbezoek aan te vragen. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Vakanties en vrije dagen'.

 

Welke kosten zijn verbonden aan deze school?

Wij vragen een vrijwillige ouderbijdrage van € 35,00. Daarvan bekostigen we:

 

- educatieve uitjes

- leesboeken kinderboekenweek

- schoolreis

 

Ook de school vraagt van u als ouder een jaarlijkse vrijwillige bijdrage voor extra uitgaven. Deze bedraagt €125,-per kind. Hiermee worden o.a. activiteiten als schaatsen, skiën, culturele activiteiten en sporttoernooien bekostigd.

 

Nieuws

Juffen en Meesterfeest

Nederlandse vlag excl. wimpel 100x150cmOranje Boven Juffen en Meestersfeest!

 

Op 23 april staan de Koningsspelen op het programma. Normaal gesproken vieren we dit met elkaar en bieden we veel sport en spel aan begeleid door ouders.

 

Omdat dit nu niet mogelijk is hebben we een alternatief bedacht. We vieren deze dag niet alleen de verjaardag van de koning maar ook die van de leerkrachten op school.

Zo kunnen we er allemaal een feestdag van maken in de eigen klas.

 

Je mag verkleed op school komen, het thema is Oranje Boven! Uitgedost in Oranje. Prinsessen, Prinsen, Koningen en Koninginnen zijn ook van harte welkom!

 

Inline image 

 

De groepen 1 t/m 4 vieren feest tot 11.45 uur en de groepen 5 t/m 8 vieren feest tot 14.45 uur.

 

 

 

 

                                                                    

Fijne Pasen

De Paasviering van afgelopen donderdag was erg geslaagd. De Paascommissie had een mooie 

digitale viering klaargezet voor de kinderen, met ruimte voor eigen inbreng per groep. Tussen de middag genoten we allemaal van een heerlijke Paaslunch.

 

Het thema was dit jaar liefhebben, vrienden zijn. Een goed thema, zeker in Coronatijd en daarom hadden de kinderen mooie Paaskaarten gemaakt voor bejaarden en verstandelijk beperkten.  Juf Ada, juf Wil en juf Annemieke hebben de kaarten naar de mensen gebracht. 

           

Namens het team,   Fijne Pasen!

 

Ouders en kinderen bedankt!

Afgelopen vrijdag stond er voor al het personeel van de school een Valentijnscadeautje klaar in de personeelskamer.  De attente oudercommissie weet ons altijd weer te verrassen.

 

Namens alle juffen en meesters heel erg bedankt!

Inline image

February 15Continue reading

Kalender

Schoolfotograaf groepen 1 en 8
1e Pinksterdag
2e Pinksterdag
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences